Месец след скандалите заради нередности във финансово управление в Софийския университет

...
Месец след скандалите заради нередности във финансово управление в Софийския университет
Коментари Харесай

Месец след скандалите: трима ключови служители напускат СУ

Месец след свадите поради нередности във финансово ръководство в Софийския университет трима чиновници на високи постове се разделят с Университета, научи OFFNews.

Главният управител Женина Жилева си отива единствено година и половина след избирането ѝ. Напускат и основният секретар Адриан Маринчев, и шефът на отделение " Социално-битово обслужване " Георги Георгиев.

Георгиев към този момент не е в СУ, предизвестията на Жилева и Маринчев текат.

От Софийския университет потвърдиха за OFFNews, че Георгиев е напуснал, а Маринчев и Жилева са подали заявки за овакантяване, като подчертаха, че и тримата си отиват по персонални аргументи.

В същото време през последния месец неприятните вести за СУ идват една след друга. След като борбата на студентите в Академичния съвет за транспарантно ръководство на финансите докара до осветление на спомагателни заплащания в Университета, полицията и Агенцията за държавна финансова инспекция започнаха поверки. 10-ина дни по-късно Сметната палата удостовери, че има съществени нарушавания и отхвърли да завери годишния финансов доклад на Алма матер за 2016 година. Ръководството на СУ беше насила да признае " редица недостатъци " в счетоводната си политика. Историята продължи да се разплита - оказа се, че огромните пари по някои планове са непокътнати за " определени ", а действително работилите по тях получават дребни суми.

Дали напускащите чиновници си отиват, с цел да предпазят себе си от ставащото, те самите са позволили нарушавания или в действителност се разделят със СУ " по персонални аргументи " евентуално занапред ще разберем.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР